Casa Teutsch

Centru cultural


Despre

Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch – pe scurt: Casa Teutsch – este o instituție a Bisericii Evanghelice C.A. din România. Vechea și împunătoarea clădire, mica biserica de la începutul secolului XX și curtea înverzită lângă zidul de apărare al orașului alcătuiesc un ansamblu îmbietor în inima Sibiului.
Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. oferă vizitatorilor o incursiune cronologică în istoria sașilor ardeleni și a bisericii lor, actuala Biserică Evanghelică C.A. din România.
Arhiva Centrală oferă cercetătorilor să studieze materialul arhivistic inventariat, provenit din parohiile evanghelice, și să cerceteze în biblioteca Transilvanica.
Centrul de dialog invită prin expoziții, prelegeri și alte evenimente la un discurs public dedicat unor teme din societate, artă și cultură. Partenerii din Casa Teutsch sunt Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu și librăria-cafenea Erasmus.
Biserica evanghelică Sf. Ioan (Johanniskirche) găzduiește viața spirituală evanghelică și ecumenică și este un spațiu de desfășurare pentru arta ecleziastică și muzica sacră.

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Lectorat francez a Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu

Centru cultural

Casa Franceza

Centru cultural

Centrul Creştin al Romilor – CCR

Centru cultural

Biblioteca ULBS

Centru cultural

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu

Centru cultural