Casa Teutsch
Centru cultural
Telefon
Website
Despre
Un centru modern de dialog într-o locaţie istorică în Sibiu
Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch este o instituţie relativ tânără a Bisericii Evanghelice C.A. din România (B.E.R.) Centrul de dialog şi cultură a fost deschis în 2003 şi este cunoscut sub numele simplificat „Casa Teutsch“.
Cei patru piloni ai Casei Teutsch
Arhiva Centrală a Bisericii Evangelice C.A. şi Biblioteca Transilvanica: În anul 2004 a fost inaugurată Arhiva Centrală a Bisericii Evanghelice C.A. din România în care sunt depozitate documente din cancelariile districtuale şi parohiale din aprox. 280 de localităţi cu comunităţi evanghelice. Arhiva este completată de o bibliotecă specializată pe tematica istoriei bisericeşti a B.E.R.
Muzeul Bisericii Evanghelice C.A.: Muzeul şi-a deschis porţile în 2007 şi oferă o privire generală asupra istoriei Bisericii Evanghelice C.A. din România şi asupra istoriei comunităţii saşilor transilvăneni – timp de secole o istorie comună, interdependentă.
Sala multifuncţională ca loc de desfăşurare pentru evenimente culturale: La etajul 1 al Casei Teutsch, o terasă deschisă a fost acoperită şi amenajată ca sală multifuncţională unde, din 2004, au loc conferinţe ştiinţifice, seminarii pedagogice sau evenimente culturale.
Biserica ev. Sf. Ioan: Biserica Sf. Ioan („Johanniskirche“) aparţine de complexul Casei Teutsch. În timpul verii, biserica este deschisă zilnic pentru câteva ore ca loc de reculegere şi pentru a putea fi vizitată de turişti. În mod regulat au loc meditaţii şi întâlniri de rugăciune, slujbe pentru elevi la începutul si sfârşitul anului şcolar, sărbătoarea Sf. Martin şi altele.