Family Trip: Atracții turistice pentru părinți și copii în zona Sibiului

Family Trip: Atracții turistice pentru părinți și copii în zona Sibiului


Excursiile cu familia devin unele dintre cele mai frumoase și longevive amintiri, atât pentru copii, cât și pentru părinți. 
Dacă ai ales să vizitezi Sibiul alături de copiii tăi și vrei să le faci o vacanță de neuitat, venim în ajutorul tău cu câteva recomandări de atracții turistice potrivite celor mici. Iată care sunt acestea:

🦖 Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu poate fi o primă oprire care sigur va bucura orice copil și îl va ajuta să cunoască mai multe despre natură.

Imediat ce pășiți în curtea muzeului, veți putea admira expoziția de dinozauri și să vă faceți poze cu aceștia.
În interioul său, găsiți numeroase exponate din lumea necuvântătoarelor, aşezate în display-uri în care este reprodus habitatul natural al fiecărui animal.

credit foto: Facebook Muzeul de Istorie Naturală
Vezi pagina Muzeului de istorie Naturală

🚂 Muzeul Locomotivelor cu Abur

Vizitarea Muzeului Locomotivelor cu Abur de la Sibiu este o experiență pe care, dacă ajungeți în oraș, trebuie neapărat să o încercați.
 
Aici puteți admira peste 30 de locomotive care au circulat pe căile ferate ale României în urmă cu mai bine de 100 de ani. Veți face o incursiune în istoria transportului feroviar, iar copiii cu siguranță vor fi bucuroși să vadă în realitate locomotive cu abur.
 
credit foto: Facebook Muzeul Locomotivelor cu Abur
transfagarasan.travel
Vezi pagina Muzeului Locomotivelor cu Abur

📃 MATS - Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

Muzeul Atelier Tipografie Sibiu este cel mai recent muzeu al Sibiului. Dacă vă aflați în oraș, acesta este un loc unde ar trebui să faceți o oprire, mai ales dacă sunteți însoțiți de copii.

Aici, pe lângă vizitele obișnuite, se mai organizează și ateliere și demonstrații în cadrul cărora vizitatorii sunt puși față în față cu procesul tipăririi. Astfel, puteți avea ocazia de a vă crea propriile materiale tipărite, cum ar fi afișe sau felicitări.

credit foto: Facebook MATS - Muzeu Atelier Tipografie Sibiu
Vezi pagina MATS - Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

💊 Muzeul de Istorie a Farmaciei

Știați că prima farmacie atestată documentar din România a fost chiar la Sibiu în 1494? Ei bine, Muzeul de Istorie al Farmaciei se află astăzi în Piața Mică și poate fi inclus pe lista obiectivelor de vizitat în familie.

Aici pot fi admirate peste 6.600 de piese care prezintă evoluția medicamentației și a tehnicilor farmaceutice. Mobilierul farmaciilor din trecut, ustensilele și flacoanele de medicamente vechi de sute de ani le vor stârni curiozitatea atât celor mari, cât și celor mici.

credit foto: Facebook Muzeul de Istorie a Farmaciei
Vezi pagina Muzeului de Istorie a Farmaciei

🗺 Ce mai puteți face în apropiere

După ce ați terminat de vizitat obiectivele din oraș, în apropierea Sibiului se mai află câteva locuri unde copiii vor fi încântați să ajungă.

Printre acestea se află Povestea Calendarului, unde sunt amplasate căsuțe cu elemente specifice fiecărui anotimp.

Brambura Park de pe Valea Avrigului îi va încânta, de asemenea, pe cei mici. Aici există Casa întoarsă și un loc de joacă unde aceștia își pot consuma energia în voie, dar și un mini zoo cu alpaca, iepuri și capre.

Tot pe Valea Avrigului se află și Panoramic Dino Park, unde printre tobogane și hinți pot fi văzuți și dinozauri. În plus, este și o zonă special amenajată unde pot fi admirate diferite animale, printre care și păsări Emu.
 
De asemenea, la Porumbacu de Sus se găsește parcul tematic Insula Piraților, unde puteți să vă relaxați fie la terasă, fie în hamace lângă pârâu și să admirați priveliștea dintr-o corabie de 70 de metri. Copiii se pot juca în spațiile special amenajate, făcând parte din lumea piraților.

credit foto: Paginile de Facebook - Povestea Calendarului, Brambura Park, Panoramic Dino Park și Insula Piraților.

FOTO: Freepick

Alte sugestii

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi