Muzeul de Istorie a Farmaciei

Muzeul de Istorie a Farmaciei


Program

Închis
Vezi programul

Address

Muzeul de Farmacie, Piața Mică, Nr. 26 Ground Floor, Sibiu, România

Despre

Program de vizitare:

Miercuri – Duminică: 9:00 – 17:00, Casieria se închide la 16:30.
Luni și Marți: ÎNCHIS                                                           
Timp estimativ de vizitare: 1 h

Muzeul de Istorie a Farmaciei a fost deschis pentru vizitare în anul 1972, înființarea sa având la bază istoria îndelungată a farmaciei în orașul Sibiu, aici fiind atestată documentar prima farmacie de pe teritoriul României (1494).
Clădirea muzeului este situată în Piața Mică nr. 26, constituind un monument istoric de arhitectură, care conține elemente gotice și renascentiste, datând din anul 1568. În această clădire a funcționat una dintre cele mai vechi farmacii sibiene, La Ursul Negru, înființată în jurul anului 1600.
Colecțiile muzeului cuprind peste 6.600 de piese care prezintă evoluția medicamentației și a tehnicilor farmaceutice de-a lungul timpului.
Secțiile de exponate ale muzeului se structurează astfel:
Oficina - componenta tradițională a unei farmacii, în care sunt prezentate produsele medicamentoase. Mobilierul încăperii a fost executat la Viena în anul 1902 și a aparținut fostei farmacii sibiene La Vulturul Negru.
Laboratorul – unde sunt expuse: balanțe medicale, mojare din bronz, fontă și marmură, mașini de zdrobit și pulverizat, piese pentru tablete și supozitoare, percolatoare pentru obținerea tincturilor din plante medicinale, recipiente ceramice și metalice, creuzete, mensuri din cositor, site, filtre și sticlărie de laborator.
Colecția de Homeopatie ilustrează tradiția terapiei homeopate la Sibiu, fondatorul acestei doctrine terapeutice, Samuel Hahnemann, trăind și activând la Sibiu între anii 1777-1779, ca medic și secretar al baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei. Colecția cuprinde peste 2.900 de piese, respectiv truse și flacoane cu preparate homeopate, care au fost preluate de la vechea farmacie sibiană La Înger. 

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Muzeul Etnografic „Casa cu Păpuși”

Muzeu

MATS - Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

Muzeu

Galeria Turismului Montan

Muzeu

Muzeul de etnografie universală ”Franz Binder”

Muzeu

Muzeul ASTRA

Muzeu