Teatrul pentru Copii și Tineret Gong


Address

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Telefon

Despre

Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG, din Sibiu, înființat în anul 1949, este o instituție publică de spectacole cu un repertoriu bogat, printre care se numără spectacole de animație, cu păpuși şi cu actori la vedere, Festivalul Tânăr de la Sibiu (www.festivalultanar.ro & www.facebook.com/festivalultanar), Festivalul Sibiu Magic Show și Programul de teatru pentru liceeni Sibiu Plays. Fiind una dintre primele instituţii profesioniste de gen din ţară, Teatrul Gong se ocupă de educaţia şi formarea artistică a copiilor şi tinerilor folosind cele mai noi şi diverse forme de exprimare ale artei teatrale şi ale animaţiei, printr-o gamă de spectacole și proiecte de diferite complexități şi cu multiple problematici, pornind de la educaţie până la divertisment. 

Creându-şi propria individualitate şi recunoaştere pe plan naţional, prin parteneriatele şi proiectele sale internaţionale, Teatrul Gong își susține atât caracterul unic, cât și popularitatea, ajungând să reprezinte România la cele mai importante evenimente culturale din Europa, America, Africa şi Asia. 

Importanţa acestei instituţii o constituie şi faptul că este singurul teatru din România ce deține o secţie germană de teatru de animaţie pentru copii, care funcţionează încă din anul 1950. 

În prezent, teatrul numără peste 80 de spectacole în repertoriul permanent, realizate în perioada 1993 – 2018, numărul spectacolelor în premieră, de la înființare și până azi, depășind cifra de 450. Dintre acestea menţionăm: „Cenuşăreasa”, „Scufița Roșie”, „Pinocchio”, „Alice“, „Muzicanţii din Bremen”, „Harap Alb”, „Crăiasa Zăpezii“, „Povestea celor trei purceluşi…care sunt patru”, „Vrăjitorul din Oz”, „Furtuna“, „Scamatorii“, „Sarea-n bucate”, „Prinţesele Spion“, „Apolodor în Deutsch” şi multe altele.

Evenimente ce urmează

Photo Gallery

Alte sugestii

Scena Digitală

Teatru

Teatrul Naţional Radu Stanca

Sală de spectacole / Teatru