O călătorie gastronomică pentru iubitorii bucătăriei vegane și vegetariene

O călătorie gastronomică pentru iubitorii bucătăriei vegane și vegetariene


Alimentația sănătoasă ne preocupă tot mai mult, mai ales în contextul actual, când poluarea, stresul și stilul de viață alert ne pot afecta sănătatea. Restaurantele vegane și vegetariene funcționează după principii de viață sănătoase și ne propun un meniu echilibrat și variat, dar pot fi o alternativă bună chiar și în perioadele de post. 

Ne-am interesat pentru voi unde poți mânca cel mai bine în Sibiu dacă ești vegan sau vegetarian și vă spunem și vouă ce locuri faine am descoperit.  

NEW LEAF BURGERS

Dacă ești în căutarea unei alternative vegane pentru burgerul clasic, atunci New Leaf Burgers este mai mult decât ți-ai fi putut imagina. Pentru că ne-a plăcut foarte mult burgerul „Almighty”, am vrut să-i aflăm secretul. Sosul special și ceapa caramelizată dau o savoare unică preparatelor New Leaf. O altă surpriză plăcută a fost să primim cartofii prajiți din partea casei la cele trei porții comandate. 
Vezi pagina New Leaf Burgers

NATURO JUICE

La Naturo Juice am ajuns ușor, după o plimbare prin Piața Mare. Ne-au atras atenția fructele din vitrină și prăjiturile apetisante. Pe lângă programele de detox, aici poți mânca un prânz delicios, fie că optezi pentru supele cremă, sau salatele în combinații inedite. Deviza lor: „dacă noi nu l-am bea sau consuma, atunci nu vrem să-l vindem nici altora.”
Vezi pagina Naturo Juice

SHE`S GREEN

Odată cu începerea școlii se redeschide și un alt local preferat de localnici (vegani sau nu). She’s green revine cu un nou concept, într-o nouă locație. Ce dor ne-a fost de bucătăria She’s green, abia așteptăm să vedem ce surprize ne-au pregătit.Cu siguranță vor fi peste așteptări, așa cum ne-au obișnuit și până acum. Puteți alege dintre cele trei meniuri ce vă pot fi livrate acasă: Healthy Lunch, Green Lunch sau Energy 4 All Day. Vă invităm să le descoperiți!
Vezi pagina She's Green

SHAKA BOWL

Chiar dacă nu este vegan pe de-a-ntregul, nu puteam să nu includem în periplul nostru gastronomic și un mic restaurant proaspăt deschis, primul restaurant hawaiian din oraș. Pe noi ne-a cucerit varianta vegană din meniu, un Poke bowl cu tofu spicy și Edamame, asezonate cu un Green Smoothie. Iar la pachet am luat un desert pur și simplu delicios, Tropical Bowl. 
Vezi pagina Shaka Bowl

LOCAL

Restaurantul Local este una dintre surprizele listei noastre de bucătării în care mai nou se gătește vegan. Nu de mult timp au lansat un meniu al zilei 100% vegan, ce propune zilnic câte 2 preparate: o supă cremă sau ciorbă care pun în valoare legumele de sezon, dar și un fel principal prin care reinterpretează rețete cunoscute în ton cu principiile sănătoase (tocane, sarmale, chilli con carne, curry, lasagna și altele). Să faceți și voi o oprire aici, merită!
Vezi pagina Local

LOR.AND

Lor.And este una dintre locațiile care ne surprinde, zi de zi, cu un meniu mereu nou. Combinațiile de ingrediente sunt surprinzătoare, iar multe dintre ele nu le-am mai întâlnit la nici un alt restaurant. E o plăcere să parcurgi zilnic meniul! Partea bună este că vegetarienii pot găsi în fiecare zi câte un preparat doar al lor: o supă cremă, un fel principal și un desert care va completa experiența culinară.

Noi le-am încercat des și le recomandăm nu doar vegetarienilor, cât tuturor celor deschiși la nou.
Vezi pagina Lor.And

EXTRA IDEI

Multe restaurante din Sibiu au în meniul preparate vegane sau vegetariene, dar sunt câteva pe care ținem să le menționăm, fiindcă ne-au atras atenția felurile de mâncare pe care le-am găsit aici:
Hochmeister Lili's Plai Lumos Jules Bistro

Dacă știi un loc nou pe care nu l-am inclus încă în listă dă-ne veste printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

Alte sugestii

Delicii răcoritoare pentru zile toride la Sibiu
La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024