Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Parcul Natural Dumbrava Sibiului


Address

Parcul Natural Dumbrava Sibiului, Calea Dumbrăvii 106A, Sibiu, România

Despre

Parcul Natural Dumbrava Sibiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu şi împrejurimile acestuia. Loc preferat de promenadă încă din secolul al XVIII-lea, Parcul Natural Dumbrava Sibiului se află la 4 km de centrul oraşului Sibiu, de-a lungul şoselei care merge spre Răşinari, şi se întinde pe o suprafaţă de peste 960 ha.

Parcul este traversat de pârâul Trinkbach, care formează pe cursul său trei lacuri de origine antropică: unul la Muzeul Tehnicii Populare şi două în Grădina Zoologică. Doritorii pot opta aici pentru plimbări de agrement cu barca şi hidrobicicleta.

Vegetaţia parcului este abundentă, fiind reprezentată de: stejar, carpen, cireş pădureţ, ulm, jugastru şi tei, arbori precum gorunul, frasinul, arţarul şi scoruşul fiind mai rari. Dintre arbuşti cresc aici: lemnul câinelui, păducelul, porumbarul, sângerul, măceşul, salba moale, cruşinul, călinul, verigariul. Mai mult de jumătate din arboretele de aici depăşeşte 100 de ani, iar câteva zeci de exemplare de stejar depăşesc 200 de ani. În zona lacului cu bărci există un exemplar de stejar vechi de peste 400 de ani. În stratul ierbos al pădurii cresc peste 100 de specii de plante cu flori, incluzând: opaiţa, brânduşa, lăcrămiţa, iarba albastră, salata iepurelui.

În Pădurea Dumbrava trăiesc căprioare, veveriţe, arici, mistreţi, şoareci, pârşi, vulpi, unele păsări: piţigoiul mare, mierla, presura, ciocănitoarea mare, gaiţa, turtureaua, bufniţa, pupăza, cucul, cinteza, sticletele, vrăbiile, corbul, precum şi un număr foarte mare de specii de insecte şi alte nevertebrate terestre.

Parcul Natural Dumbrava este renumit astăzi pentru Muzeul Satului Astra, cuprins în arealul său. În partea de sud a Pădurii Dumbrava se găsesc Monumentul eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale şi Cimitirul Municipal, deschis în anul 1907.

Photo Gallery

Alte sugestii

Parcul Cetatii

Parc

Zoo Sibiu

Obiectiv turistic / Parc

Parcul Tineretului

Parc

Parcul Astra

Parc

Parcul Sub Arini

Parc