Câte fețe are Turnul Sfatului?

Câte fețe are Turnul Sfatului?


Address

Piața Mică 1, Sibiu 550182, Romania

Logo-ul Sibiu City App nu e din întâmplare Turnul Sfatului. Această clădire reprezintă mult mai mult decât o construcție sau un monument istoric al orașului, fiind un simbol al comunității sibiene.

Un adevărat „axis mundi” al Sibiului (așa cum este descris în una din broșurile orașului), este punctul care conectează Piața Mică de Piața Mare și trecutul de viitor. Transformat din turn de apărare în închisoare, temniță și galerie de artă, cu turla țuguiată sau cupola baroc, construcția este martorul istoriei sibiene din secolul al XII-lea.
Află mai multe din ghidul audio

Carte poștală

Fie că ești sibian sau doar în vizită pe aici, când ai trimis ultima dată o carte poștală cuiva? Una reală, cu scris de mână și timbru? Parcă după izolarea și distanțarea din ultimii ani simțim o nevoie mai profundă de a ne conecta cu lumea din jur. Adună adresele poștale ale prietenilor și surprinde-i cu un mesaj aproape „vintage”. 

Caiet de schițe

Pare că a devenit un automatism ca în momentul când treci printr-un loc frumos să-l imortalizezi imediat cu telefonul și să-l distribui pe rețele de socializare. Am găsit un înlocuitor al acestui obicei, unul care te determină să contempli peisajele și monumentele mai în detaliu: „Caietul de schițe Sibiu”. Vine le pachet cu un set de creioane colorate și, bonus, e imprimat pe hârtie reciclabilă.
Aici găsești cărți poștale și caiete de schițe

La cutie

De la schiță la 3D… găsiți Turnul Sfatului într-un joc creativ și tare simpatic.
„Sibiul la cutie” te provoacă să asamblezi machetele a trei clădiri importante din Sibiu: Turnul Sfatului, Casa Artelor și Casa Haller.

În timpul decupării și asamblării machetelor, vei observa o mulțime de detalii arhitectonice, iar descrierile îți oferă informații interesante despre acestea. 
Aici găsești Sibiu la cutie

Din lut

„Poveștile de lut” spuse de târgovișteanul Florin Dumitru nu mai sunt o noutate, dar ne fac să zâmbim ori de câte ori așezăm în palmă căsuțele centrului istoric. Uite așa, Turnul Sfatului poate ajunge în propria ta vitrină.
Aici găsești turnul din lut

Porțelan pictat

Cum ar fi să-ți bei cafeaua din Turnul Sfatului? Da, chiar poți savura o cafea cu panorama Sibiului din ferestrele turnului… asta dacă reușești să urci osutătreizecișipatru de scări fără să o împrăștii. Turnul Sfatului ca din desene animate îl găsiți și pe căni de porțelan pictate manual © made in Sibiu.

Aici găsești căni de porțelan pictate manual

Cercei

Turnul Sfatului poate fi purtat și sub forma unor bijuterii în ureche. Vorba aia, cerceii sunt o formă de manifestare și exprimare artistică de peste 5000 de ani. Oare ce ar simboliza purtarea lor? P.S. Cerceii sunt printați 3D din materiale biodegradabile.
Cerceii „Turnul Sfatului” îi găsești la standul de suveniruri din Piața Mică

Dulce

De la biodegradabil la comestibil, cel mai irezistibil Turn al Sfatului este și cel mai dulce. Turnul a reprezentat unul din punctele de plecare și inspirație pentru blogul „1001 călătorii”, motiv pentru care fiecare aniversare este celebrată cu un tort ce amintește de Sibiu. 
Citește aici despre tortul „Turnul Sfatului” (fără rețetă dar cu poveste)

Traforaj

Sibianul Dragomir Gheorghe este pasionat de arhitectura în miniatură și reproduce cu migală clădiri importante de peste tot din țară. Turnul Sfatului la traforaj se numără printre piesele de rezistență realizate „cu răbdarea unui chinez bătrân”, așa cum îi place autorului să se considere.
Află mai multe despre autor Aici găsești Turnul sfatului la traforaj

Dacă am ratat ceva, te rugăm să ne atragi atenția pentru a completa lista: contact@eventya.net

*Surse:
http://florin-dumitru.blogspot.com/p/casute.html 
https://www.anaishomedecor.ro/
https://timisoaralacutie.ro/produs/sibiu-la-cutie/
https://cadouridinsibiu.ro/product/cercei-3d-print-turnul-sfatului/
https://www.1001calatorii.ro/o-aniversare-doua-torturi-trei-zile/ 

Alte sugestii

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi