9. Turnul Sfatului - trecerea spre Piața Mică

9. Turnul Sfatului - trecerea spre Piața Mică

Obiectiv Audio Guide


Audio Guide


Address

Piața Mică 1, Sibiu 550182, Romania

Despre

Înainte de a face cunoștință cu Piața Mică, oprește-te în fața celui mai important simbol al Sibiului, Turnul Sfatului. Dacă ai remarcat, inclusiv logo-ul aplicației Sibiu City App are forma acestui turn. Ar putea simboliza „Diversitatea culturală, punte între patrimoniu și cultura viitorului”, citat din motto-ul inscripționat pe o placă așezată pe zidul turnului în 2007. La o privire mai atentă, vei remarca doi lei de piatră despre care se presupune că există acolo de la prima construcție. 
Turnul este unul atipic, cocoțat pe două arcade, dintre care una este sculptată din casa din stânga lui în anii 30. A fost înălțat ca poartă de acces în cetate în secolul al XIII-lea, pe cel de-al doilea „inel” de fortificație. Distrus de mai multe ori de catastrofe naturale și incendii a fost reconstruit în secolul al XVII-lea. Acoperișul actual datează din secolul al XIX-lea. Într-o cunoscută pictură, acoperișul turnului este ascuțit înconjurat de patru turnulețe. Turnul a îndeplinit numeroase funcții: de la turn de apărare, la turn de veghe pentru incendii, depozit de cereale, temniță și chiar muzeu. 
În zilele noastre vizitatorii se pot bucura de priveliștea din ferestrele turnului. Ajungi acolo urcând cele 141 de trepte. Nu crezi? Numără! 
În timpul urcării poți admira diverse expoziții temporare, mecanica ceasului funcțional din 1906 iar în vârf, bineînțeles, splendida panoramă a Sibiului!

🤔 Știai că? 

🔎 Numele „Turnul Sfatului” provine de la primăria orașului care a funcționat în clădirea din imediata apropiere în secolul al XIV-lea.

🔎În condiții meteo favorabile, prin geamul sudic al turnului se vede creasta munților Făgăraș.

🔎 Turnul Sfatului a fost vizitat de peste 59.000 de persoane în anul 2019.

Photo Gallery

Alte sugestii

27. Strada Tipografilor - Piața Schiller - strada Arhivelor

Obiectiv Audio Guide

26. Muzeul de Istorie Naturală

Obiectiv Audio Guide

25. Sala Thalia

Obiectiv Audio Guide

24. Pe Papiu Ilarian spre cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Obiectiv Audio Guide

23. Pietonala Nicolae Bălcescu

Obiectiv Audio Guide