Gust sibian - Bere artizanală
Malț, hamei, apă și drojdie.
Prima fabrică de bere de pe actualul teritoriu al României a fost inaugurată la Sibiu în 1717 pe str Turnului nr. 19 de azi, dar cultura berii în regiunea noastră a apărut cu mult mai devreme. Rețeta a fost adusă în Transilvania cel mai probabil de călugări iar prima atestare documentară a unui meșteșugar „berar” datează din 1362.
Cum lucrurile bune revin, am început să avem din nou o afinitate pentru gusturi autentice, artizanale. Hai să explorăm cu adevărat bogata lume a berii fermentate în mod natural, bazată pe ingrediente fără aditivi: malț, hamei, apă și drojdie. Atât!
Ați ghicit de unde provine numele: face trimitere la anul în care s-a deschis prima manufactură de bere din Sibiu. Rețeta a fost concepută în Bavaraia unde sunt produse până în ziua de azi cele 4 tipuri de bere artizanală: Red Ale, Weiss Plus, Weiss Bier și reinterpretata șampanie cu gust de bere: Kult Bier - ediție limitată.
1717 veți găsi la: Jacob Grillhouse, Benjamin Steakhouse, Nod Pub, Lili’s, Syndicat Gourmet, Weinkeller, Atrium, Arcade, Casa Weidner, Hug The Plate, Enzo, Teatro, Arhiva de Cafea si Ceai, La Pasaj, O-Sushi, Conacul Maria Theresa, She’s Green, Jackpot, Pensiunea Sibiel, Non Stop Corner Shop, Eco-Zen, Roger, Top Drinks, Wine Not.
Urban Brewery este berea urbană sibiană produsă într-o micro-berărie respectând procesul tehnologic clasic: măcinare - plămădire - fierbere și hameiere - fermentare primară și maturare, cea prin care se definește gustul final. Urban IPA, Urban Märzen și Urban Dubble și Helles, lansată în mai 2019, sunt cele patru beri create de doi prieteni care cred în puterea gusturilor noi.
Locații: Arka Park indoor (str.Frigoriferului nr.6), Arka Park outdoor (Paltinis), Atrium (P-ta Mica), Continental Hotels, EcoZen Boutique (str.9 Mai), Local (str.Turnului), Non Stop Corner (str.Oituz), P-ta Habermann, Scottish Pub (str.Avram Iancu)
Blondă, Platinată, Roșcată sau Brunetă? Grea întrebare (și) când vine vorba de berile artizanale marca SB produse din apa Mărginimii Sibiului, la Săliște. Primele sticle au fost lansate în vara lui 2018, iar producătorii au fost atenți să asorteze brandul cu motivele populare din iubita micro-regiune etnografică.
Locații: EcoZen Boutique, Benzinăriile Aral (str. Alba Iuliei și Semaforului), Corner Shop, Scottish Pub, Turtha, Old Lisbon, Kulinarium, Atrium, Einstein, Cafe Wien, Winkeller, Săliște, str. Băii nr. 2
Trei beri artizanale produse „din pasiune pentru bere și dragoste pentru Transilvania” mărturisește Daniele, berarul care a conceput rețetele pentru Amarila, Draculina, Boema și Indiana. Gusturile berii sunt rezultatul aventurii începute încă din 2011, a multor experiențe cu diverse rețete și a profesionalismului dobândit pe parcurs.
Locații: Nod Pub, Gradina, Arhiva de Cafea și Ceai, Hochmeister, Eco Zen Boutique, La dolce vita, Lili,s, St Andrews, Jacob, fresh Corner