Cele mai faine restaurante exotice din Sibiu

Cele mai faine restaurante exotice din Sibiu


Odată cu programul Regiune Gastronomică Europeană Sibiul devine tot mai îndrăzneț în materie de mâncare. În ultima perioadă pe harta restaurantelor din Sibiu încep să apară și bucătării exotice, și devine din ce în ce mai simplu să te bucuri de mâncare din diverse colțuri ale lumii și în orașul nostru. Am adunat pentru tine o listă cu locurile pe care e musai să le ai în vedere atunci când vrei să mânănci în oraș sau să comanzi ceva nou.

Huma

Bucătăria libaneză era cu desăvârșire absentă din Sibiu, dar acest lucru s-a remediat la începutul acestei ierni prin apariția a două restaurante, deocamdată doar cu delivery, pe această nișă. Locația celor de la Huma este pe strada Morilor la numărul 17, asta dacă dorești să îți ridici singur comanda. Dacă răbdarea sau foamea nu te păsuiesc, poți comanda direct de pe site-ul lor, iar noi îți recomandăm să nu ratezi supa cremă de ciuperci, hummus-ul sau mâncarea de linte cu orez.

Află mai multe despre Huma

Yummy Yang

La capitolul mâncare chinezească, Sibiul are un singur restaurant, dar bun: Yummy Yang. În proces de relocare, din Shopping City în propria locație, și ei functionează momentan doar pe partea de delivery, dar asta nu e un impediment pentru a te bucura de mâncărurile lor aromate. Noi vă recomandăm Singapore Mi Fen, adică: tăieţei din orez prăjiți cu ou, curry, chilli, legume, șuncă și creveţi. Yummy! :)

Află mai multe despre Yummy Yang

Osushi

Somon, creveți, orez aromatizat, sosuri picante...dacă ai chef de sushi, un singur loc din Sibiu îți poate satisface poftele! Osushi sunt specialiștii în mâncare japoneză din oraș, și orice pasionat al acestei bucătării le cunoaște site-ul și produsele. Dacă vrei să îi vizitezi, noua lor locație se află pe Str. Târgul Vinului Nr.16.

Află mai multe despre Osushi

El Gringo

El Gringo este unul dintre cele mai longevive locuri din oraș, și unul dintre puținele locuri unde poți mânca noaptea în Sibiu. Deși departe de centru, aproape orice sibian a ajuns măcar o dată, în miezul nopții, în fața unei farfurii cu tacos, burritos, sau chilli con carne la El Gringo.

Află mai multe despre El Gringo

Fatayer

Hummus, Falafel, Tabouleh... se pare că sibienii au acum toate condițiile pentru a începe să se îndrăgostească de mâncarea libaneză. Restaurantul Fatayer funcționează momentan doar pe bază de livrare la domiciliu, și abia așteptăm să vedem ce ne pregătesc în viitor.

Află mai multe despre Fatayer

Old Lisbon

Noi credem că niciun client nu pleacă de la Old Lisbon nemulțumit. Până și meniul zilei de aici este mereu unul special, cu preparate specific portugheze, și mulți sibieni evadează aici în pauza de prânz. Un loc micuț, situat pe Str. Târgul Peștelui nr. 4 care te face să simți din nou bucuria de a trăi nu doar prin mâncăruri dar și prin selecția de vinuri de calitate.

Află mai multe despre Old Lisbon

Taverna Akropolis

Taverna Akropolis e un restaurant din Centrul Vechi al Sibiului unde se folosesc doar cele mai bune si mai proaspete ingrediente: brânză feta, iaurt grecesc țărănesc, carne de porc, vită, miel, pește proaspăt, condimentate cu salvie, busuioc, mentă, cimbru și oregano, ingrediente specifice bucătăriei grecești. De fiecare dată când tânjești după mâncărurile descoperite în vacanțe însorite, fă-le o vizită pe strada Turnului nr. 12.

Află mai multe despre Taverna Akropolis

Alte sugestii

Delicii răcoritoare pentru zile toride la Sibiu
La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024