Trafic închis pe mai multe străzi din centrul istoric

Trafic închis pe mai multe străzi din centrul istoric


Să ne orientăm spre alte variante de deplasare!

Știm cu toții că deplasarea cu mașina e cea mai la îndemână, dar Săptămâna Europeană a Mobilității vine să ne amintească importanța alegerii unor noi căi de deplasare prin oraș.

Haideți să facem cu toții un exercițiu în aceste zile, care să devină apoi o obișnuință: să folosim mai rar mașina personală și să alegem în schimb mersul pe jos sau transportul alternativ (transportul public și cel cu bicicleta sau trotineta).

Pentru a încuraja acest obicei benefic pentru noi și pentru oraș, Primăria Municipiului Sibiu a venit cu propunerea de a închide traficul și o serie de parcări pe câteva străzi din centrul istoric, în zilele de 17, 18 și 19 septembrie 2021.

🛑 Străzi și spații închise de vineri, 17 septembrie, ora 08.00 până duminică, 19 septembrie, ora 20.00:

  • Piața Schiller
  • strada Arhivelor
  • Piața Mică
  • str. Mitropoliei, de la str. Tribunei până la str. Al. Odobescu
  • str. Al. Odobescu, de la str. Mitropoliei până la intersecția cu str. Konrad Haas
  • str. Cetății
  • strada Centumvirilor.
Precizare: Locuitorilor de pe străzile Mitropoliei și Cetății li se va permite totuși accesul cu mașina către proprietăți. De asemenea, excepție vor face microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde din centrul istoric, acestea fiind non-poluante și constituind o alternativă de deplasare.

  • str. Avram Iancu va fi închisă traficului între Piața Mare și intersecția cu str. General Magheru, dar numai sâmbătă, 18 septembrie, în intervalul orar  08.00 – 18.00.

🌿 Ghivece de flori pentru a marca închiderea traficului

Accesul pe străzile închise circulației va fi blocat prin amplasarea unor ghivece de plante ornamentale, care vor sublinia și mai bine scopul Săptămânii Mobilității. De asemenea, parcarea din vecinătatea Teatrului Gong va deveni o zonă verde, fiind amenajată cu spații de verdeață și flori.

Alte sugestii

Concurs dedicat copiilor, la Grădina Zoologic, în Săptămâna Europeană a Mobilității
Ce poți face în Sibiu în Săptămâna Mobilității
Concursuri cu trotinete electrice și biciclete ca premii
Intrări gratuite în instituțiile publice din oraș