Zona verde de pe bulevardul Corneliu Coposu, curățată prin filtre de aer


În cadrul programului de bugetare participativă 2019, un sibian a propus un proiect care prevedea instalarea unor filtre de aer în zonele intens circulate ale orașului pentru a curăța aerul. Primăria Sibiu implementează acest proiect și urmează să instaleze într-un proiect pilot 6 astfel de dispozitive pe bulevardul Corneliu Coposu. 
 
Direcția Tehnică a căutat cea mai bună soluție ce poate fi adaptată și poate funcționa în Sibiu. Biofiltrele propuse nu se potriveau din punct de vedere al climei, dar s-a identificat un dispozitiv similar. 
 
„Vom instala în această săptămână 6 filtre speciale care curăța aerul prin absorbția unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraș, creând astfel o perdea de protecție pentru parcul dintre str. Gimnasticii și bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenționăm să extindem această soluție și în alte zone.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
 
Filtrele achiziționate au formă cilindrică și vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la rețeaua de electricitate. Acestea vor atrage și vor reține prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătății. Filtrele sunt ușor de întreținut și sunt confecționate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.
 
Pentru a măsura eficiența acestor filtre, împreună cu acestea au fost achiziționate și două stații de măsurare a calității aerului din punctul de vedere al tipului de particule pe care dispozitivele le curăță.   
 
 
* Sursa:
Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing
Primăria Municipiului Sibiu

Alte sugestii

Viaductul spre Calea Șurii Mari și giratoriul de la intersecția străzilor Lungă și Rusciorului intră în reparații în această săptămână
Restricții de circulație pentru desfășurarea evenimentului Raliul Sibiului
Primăria Sibiu premiază elevii sibieni de 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat
Pietonalul din Piața Mică se mai extinde încă un pas
Primăria Sibiu desfășoară o nouă acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor