Mircea Tiberian și Nadia Trohin - „Îndrăgostiții n-au nevoie de cuvinte”


Data și ora:
Gazdă:

Piata Albert Huet, Sibiu, România

Despre

Mircea Tiberian și Nadia Trohin - „ Îndrăgostiții n-au nevoie de cuvinte”
Aducem în proiect doi artiști de excepție, Mircea Tiberian și Nadia Trohin, cu un spectacol insolit, original, intitulat „Îndrăgostiții n-au nevoie de cuvinte”. Într-o îmbinare armonioasă ei propun asocierea unor stiluri în aparență foarte diferite: muzică ușoară românească scrisă cu câteva decenii în urmă, alături de câteva cântece vechi „de mahala” ce fuzionează cu teme specifice muzicii contemporane sau ale cabaretului berlinez interbelic, toate mixate într-o manieră creativă şi originală specifică jazz-lui.
Pianistul și compozitorul de jazz Mircea Tiberian și-a petrecut copilăria și adolescența la Sibiu, este  absolvent al Liceul de Muzică Sibiu și are o carieră artistică de peste patru decenii. Activitatea sa muzicală cuprinde mii de concerte şi peste douăzeci de albume muzicale; cel mai recent a apărut în 2019 la casa de discuri Fiver Records sub titlul Looking Forward to the Past
Mircea Tiberian are un rol esențial în pedagogia jazz-ului, este inițiatorul şi conducătorul departamentului de profil de la Universitatea Națională de Muzică din București. Muzicianul este foarte activ şi în domeniul literar, muzicologic sau al interferențelor artistice, publicând numeroase articole, cărți și antologii. 
Mircea Tiberian a fost distins cu premiul de creație pentru jazz al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România în 1990, 1996, 2000, 2003, 2013 şi 2015.
Nadia Trohin a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a obținut şi titlul de doctor în muzică.  În 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Tg. Mureș, iar de atunci a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate, colaborând cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice, între care: John Betsch, Chris Dahlgren, Christian Lillinger, Mike Roelofs, Jerzy Małek, Nicolas Simion, Cristian Soleanu ş.a. 
Colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian – cea mai longevivă, de altfel – s-a materializat inclusiv prin apariţiile discografice: La margine de București, album premiat ca „Discul românesc de jazz al anului 2011” şi Aleea Cosmonauţilor - 2020.
Data şi durata estimată a evenimentului: 16 iulie 2022 orele 21.00 – 22.30
Locul de desfășurare a evenimentului: Piața Huet Sibiu