Povestea merelor de aur
Spusă de My Transilvania
Te încântă mereu cu evenimente de cultură gastronomică și de descoperire a satelor prin ieșiri neconvenționale iar acum, când frigul te face să te zgribulești să nu mai vrei să scoți nasul afară din casă, te fac părtaș al aventurii pe care au început-o în acest an, în martie.
Pe lângă toată magia acestui colțișor de rai, au descoperit livezi de care s-au bucurat în tihnă realizând cât de importante sunt.
Și tot în timpul plimbărilor pe care le-au făcut au aflat că în Sibiel sunt cunoscute circa 35 de soiuri de mere și 7 soiuri de pere, iar oamenii știu exact când se consumă și mai ales cum anume se consumă fiecare soi în parte.
Povestea spune că pomicultura a început în Sibiel în secolul al XVIII-lea, deci cam cu 300 de ani în urmă iar modul în care localnicii au fost determinați să se îndeltnicească cu această modalitate de cultivare are două versiuni diferite.
"Apropo de moștenire, mai avem câteva povești faine despre Sibiel, povești care leagă trecutul de realitatea noastră de astăzi – realitate în care ne plimbăm cu ebikes și găsim locuri numai bune de făcut poze pentru Instagram. Și încercăm, prin munca noastră, fie să vă chemăm aici (când se va încheia această a doua perioadă de lockdown), fie să trimitem muntele la voi – sub formă de produse de-ale locului."