Povestea merelor de aur

Povestea merelor de aur


Spusă de My Transilvania

Te încântă mereu cu evenimente de cultură gastronomică și de descoperire a satelor prin ieșiri neconvenționale iar acum, când frigul te face să te zgribulești să nu mai vrei să scoți nasul afară din casă, te fac părtaș al aventurii pe care au început-o în acest an, în martie.
Citește despre cum a început totul

Pe lângă toată magia acestui colțișor de rai, au descoperit livezi de care s-au bucurat în tihnă realizând cât de importante sunt.
Citește mai departe

Și tot în timpul plimbărilor pe care le-au făcut au aflat că în Sibiel sunt cunoscute circa 35 de soiuri de mere și 7 soiuri de pere, iar oamenii știu exact când se consumă și mai ales cum anume se consumă fiecare soi în parte. 
Află mai multe

Povestea spune că pomicultura a început în Sibiel în secolul al XVIII-lea, deci cam cu 300 de ani în urmă iar modul în care localnicii au fost determinați să se îndeltnicească cu această modalitate de cultivare are două versiuni diferite.
Citește mai departe

"Apropo de moștenire, mai avem câteva povești faine despre Sibiel, povești care leagă trecutul de realitatea noastră de astăzi – realitate în care ne plimbăm cu ebikes și găsim locuri numai bune de făcut poze pentru Instagram. Și încercăm, prin munca noastră, fie să vă chemăm aici (când se va încheia această a doua perioadă de lockdown), fie să trimitem muntele la voi – sub formă de produse de-ale locului."
Urmărește pagina My Transylvania

Alte sugestii

Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi
Rezoluții pentru 2024 în Sibiu 🌟
Experiențe pentru cei mici în luna cadourilor
Sibiul la final de toamnă: Experiențe de neratat, cât timp vremea încă mai permite