Excursie La Balea Lac Pe Soseaua Transfagarasan

Excursie La Balea Lac Pe Soseaua Transfagarasan


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Paltinului, Sibiu, Romania

Despre

Excursie La Bâlea Lac Pe Șoseaua Transfăgărășan
Lasă-te purtat într-una dintre cele mai palpitante aventuri în spectaculoasa șosea a Transfăgărășanului, gazda unuia dintre cele mai renumite emisiuni sportive « Top Gear Show » acolo unde o cascadă uimitoare te învăluie prin măreția ei, un peisaj în care ursul brun cei dă târcoale fac din acest minunat loc un moment unic în viața fiecăruia. Lacul Bâlea este destinația unde tărâmul castelului de gheață, capra neagră, culmile munților Carpați cu impresionantul lor tunel și gustul autentic al păstrăvului de lac te vor primi cu drag în frumoasa aventură.

Detalii:
Traseu : Sibiu – Cascada Bâlea – Bâlea Lac – Mănăstirea Cisterciana Carta – Palatul Brukenthal Avrig – Sibiu    170 km +

Opțional:
Castelul de Lut   185 km +
Căsuță Întoarsă   190 km +
Călărie   190 km +
Time: 7- 9 hours

Șoseaua Transfăgărășan
Este una dintre cele mai spectaculoase șosele din Europa. Acest drum leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania atingând o altitudine de peste 2000 m și o lungime de peste 90 de km.

Cascada Bâlea
Ne vom opri să admirăm o cascadă fermecătoare de peste 60 m într-un peisaj de basm, acolo unde ursul Munților Carpați e la el acasă.

Bâlea Lac
Este superbul lac de la o altitudine de 2000 m, loc unde legenda viteazului cioban Bâlea este încă vie, iar iarna popasul pentru cei mai aventurieri dintre turiștii care vor testa din experiența Castelului de Gheață și din gustul autentic al păstrăvului de lac.

Tunelul Bâlea Lac
Un kilometru de tunel care face legătura între cele două județe Sibiu și Argeș. Partea cealaltă a tunelului ne aduce în fața Salvamontului Curtea de Argeș de unde se poate admira și cea de-a doua jumătate a Transfăgărășanului care se întinde până la giganticul Lac Vidraru.

Mănăstirea Cisterciană Cârța
Un tărâm de peste 800 de ani încărcat de istorie, unde ne vom opri să îi aflam povestea și să înțelegem de ce aici pârâurile acestui loc nu au înghețat vreodată.

Palatul Brukenthal – Avrig
O vizită la apus de soare în Țara Oltului, pe malul căruia balurile lui Brukenthal răsunau atunci când înflorea Regina Nopțîi, loc unde vom degusta din savoarea locală a socului unic din grădină.

Înapoi la Sibiu

Opțional:
Castelul de Lut
Un tărâm desprins din basme și un castel cu formă neobișnuită, ce pare să fi fost construit de hobiți este realizat doar din materiale naturale. Frumusețea să unică a făcut din acest loc unul dintre cele mai populare atracțîi turistice din ultimul an.

Căsuță Întoarsă
La poalele Munților Făgăraș se afla o casa în care totul este pe dos. Cu înclinația să de 7 grade, chiar și cele mai mici detalii sunt răsturnate cu susul în jos, scopul fiind acela de a pierde stabilitatea și a crea o senzație de amețeală.

Horse riding
În funcție de timpul disponibil, la aceasta excursie se poate alege opțiunea de a-ți petrece mai mult timp liber într-un centru ecvestru minunat de pe Valea Avrigului.

Alte sugestii

Cea Mai Inalta Statiune De Ski Din Tara Si Fortareata Din Livada De Meri

Tur ghidat

Excursii La Bisericile Fortificate Din Transilvania

Tur ghidat

Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor Instariti De La Munte

Tur ghidat

Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor De La Munte

Tur ghidat

Turul Sibiului in Centrul Istoric

Tur ghidat