Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor De La Munte

Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor De La Munte


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Paltinului, Sibiu, Romania

Despre

Excursii În Mărginimea Sibiului
Viața La Țară În Satele Oierilor De La Munte
Descoperă cultura și tradițiile romanești din inima pastorilor de la munte! Suntem încântați să iți prezentam satul care a obținut anul acesta titlul de „Best Tourism Village 2023”, din partea Organizației Mondiale a Turismului. Bucura-te de cea mai autentica experiență în Transylvania în gospodăriile sătenilor! Muzeul icoanelor pe sticla din Sibiel vă fi o alta atracție importanta a zilei, dar și biserica fortificata din Cristian cu numeroasele berze călătoare iți vor încântă sufletul și privirea.

Detalii:
Traseu : Sibiu - Rășinari - Poplaca - Orlat - Gura Răului - Sibiel - Cristian – Sibiu 70 km+
Opțional : Cisnădioara 85 km+
Timp: 6- 8 ore

Rășinari
Vom vizita cel mai apreciat sat la nivel mondial din Marginimea Sibiului, care adăpostește casele memoriale ale personalităților remarcabile din Romania. Cum ar fi cea a lui Emil Cioran și Octavian Gogă. Biserica Veche cu picturile ei impresionante este obiectivul central care nu se vă lasă ușor uitata.

Orlat 
Este una dintre cele mai vechi localități din Marginimea Sibiului, cunoscuta sub numele de „comuna de sub cetate”, deoarece localitatea a găzduit sediul regimentului I grăniceresc care păzea granița Transilvaniei cu Țara Românească. În timpul vizitei, vom ajunge și la Mănăstirea de la Orlat, un loc mistic și binecuvântat, un simbol al vieții satului.

Gura Râului
Unul dintre cele mai frumoase sate ale oierilor de la munte, unde vom trai experiențe unice în gospodăriile localnicilor. Sibiel - este un sat turistic cu un farmec aparte. Aici vom vizita cea mai mare colecție din lume a icoanelor pictate pe sticla, la care au contribuit toți locuitorii satului. De asemenea, vom vizita una dintre gospodăriile autentice și vom afla de ce livezile din aceste locuri nu au avut niciodată parte de fertilizanți chimici.

Cristian
Vizita la falnica biserica evanghelica fortificata pe malul răului Cibin înconjurată de sutele de berze care au revenit din lunga lor călătorie

Înapoi În Sibiu

Opțional:
Cetatea Cisnădioara
Bazilica în stil romanic impozantă prin grandoarea și conservarea ei în timp, Cetatea Cisnădioara a fost construita la poalele munților în mijlocul frumoaselor livezi de meri. Aici, vom degusta din gustoasele bucate ale zonei și vom admira bogăția satului săsesc și a peisajului pitoresc de la munte.

Alte sugestii

Cea Mai Inalta Statiune De Ski Din Tara Si Fortareata Din Livada De Meri

Tur ghidat

Excursie La Balea Lac Pe Soseaua Transfagarasan

Tur ghidat

Excursii La Bisericile Fortificate Din Transilvania

Tur ghidat

Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor Instariti De La Munte

Tur ghidat

Turul Sibiului in Centrul Istoric

Tur ghidat