Excursii La Bisericile Fortificate Din Transilvania

Excursii La Bisericile Fortificate Din Transilvania


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Paltinului, Sibiu, Romania

Despre

Excursii La Bisericile Fortificate Din Transilvania
Bisericile fortificate din Transilvania cu degustare tradițională în Turnul Slăninii ori într-o gospodărie. Degusta cel mai bun vin din Transylvania!
Excursie dedicată iubitorilor de istorie, de cultură și de neamul strămoșesc, frumoasa noastră călătorie ne vă purta gândul și pașîi acolo unde cele mai importante biserici fortificate din Transilvania îi povestesc trecutul prin măreția și splendoarea lor în peisaje uimitoare în mijlocul viețîi satelor săsești.

Detalii:
Traseu : Sibiu -– Valea Viilor – Mediaș – Moșna – Richis -  Biertan – Sibiu    180 km +
Timp: 7 – 9 ore

Opțional: Degustare de vin la Richis! Aici este locul perfect pentru o degustare de vin sau pentru a servi masa într-o gospodărie tipica tradițională.

Fortificațiile Valea Viilor și Biertan vor fi paginile de poveste ale patrimoniului mondial UNESCO, frumosul oraș Mediaș ne vă întâmpină în atmosfera-i medievala, iar Turnul Slăninii de la Moșna ne vă găzdui la o masă și o țuică tipic tradițională.

Biserica fortificată Valea Viilor
Se afla pe lista monumentelor protejate UNESCO. Fortăreață cu obiecte antice valoroase este înconjurată de turnuri semețe și ziduri de apărare. La intrarea în biserica se poate admira și un mic muzeu al culturii săsesti.

Mediaș, Biserica Sfânta Margareta
Mediaș este al doilea oraș că importantă din județul Sibiu în centrul căreia ne vom opri să admirăm atmosfera medievală și turnul ei înclinat, unde Vlad Țepeș a fost capturat de către regele Matei Corvin.

Biserica fortificată de la Moșna
Gazda acestui lăcăș ne vă primi în Turnul Slăninii să degustăm din slănina casei și să ne bucurăm de o masa tradițională românească și o țuica bună cu drag dată.

Biserica fortificată de la Biertan
Biserica fortificată din Biertan este una dintre cele mai mari și mai cunoscute biserici fortificate din Transilvania, fiind inclusă în patrimoniul UNESCO renumita prin ușa sacristiei cu un sistem de închidere care o bloca de jur împrejur în 19 puncte. Ea fiind premiată la Expoziția Mondială de la Paris în anul 1900.

Înapoi În Sibiu

Opțional:
Alma Vii – este unul dintre cele mai fermecătoare sate autentice săsești, care își păstrează neatinsa identitatea găzduind una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania.

Alte sugestii

Cea Mai Inalta Statiune De Ski Din Tara Si Fortareata Din Livada De Meri

Tur ghidat

Excursie La Balea Lac Pe Soseaua Transfagarasan

Tur ghidat

Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor Instariti De La Munte

Tur ghidat

Excursii In Marginimea Sibiului Viata La Tara In Satele Oierilor De La Munte

Tur ghidat

Turul Sibiului in Centrul Istoric

Tur ghidat