10. Piața Mică

10. Piața Mică

Obiectiv Audio Guide


Audio Guide


Address

Piața Mică, Sibiu, Romania

Despre

Trecând pe sub Turnul Sfatului ai ajuns în Piața Mică. Construită pe cea de-a II-a incintă de fortificație, desenează o formă de semilună. Când zidurile de apărare ale Sibiului s-au extins, cele inițiale au fost incluse în noile clădiri. Așa se explică faptul că Piața Mică păstrează forma incintei de apărare ridicate în secolul al XIII-lea. În casele înalte zidite de meșteri, căminul familiei ocupa etajul, iar atelierul și magazinul se amenajau la parter. Marfa se etala sub bolțile logiilor, ca trecătorii să o admire și în caz de vreme rea. S-ar putea spune că Piața Mică devine un fel de „mall” al orașului. În hala croitorilor se luau măsurătorile pentru haine. Pe locul actualului muzeu al farmaciei se puteau procura leacurile vremii, iar în Casa Artelor funcționa măcelăria. Fațadele susținute de arcade formează ambianța deosebită a pieței renascentiste din secolele XV-XVI. În acest spațiu s-a mutat târgul din Piața Mare, devenind, alături de ateliere, universul comerțului. 
Azi, locul reprezintă scena multifuncțională a celor mai interesante evenimente. Târgul de Carte transformă locul într-o bibliotecă în aer liber. Meșterii moderni își dau întâlnire aici la festivalul produselor handmade. Prezentările de modă ale Feeric Fashion Days se desfășoară pe cele mai spectaculoase podiumuri suspendate. Ca frumoasele voleibaliste să poată juca beach volleyball în inima orașului, cu ocazia Sibiu Sands Piața Mică e umplută cu 350 de metru cubi de nisip. 
Fie că descoperi Piața Mică pentru prima dată, sau ai vizitat-o de nenumărate ori, ia-ți răgaz și savurează ceva bun pe o terasă însorită, sau, în caz de vreme rea, din spatele ferestrelor, sau de sub arcade :) Doar așa vei simți cu adevărat forfota furnicarului de localnici și turiști. 
 
🤔 Știați că? 
 
🔍 Pentru a vinde în piața din Sibiu, pe lângă taxa impusă, negustorii erau obligați să doneze orașului o piatră cât se poate de mare. Pietrele adunate se utilizau în construirea sistemului de fortificații.

🔍 În locul muzeului farmaciei a funcționat din 1600 farmacia „La Ursul Negru”. 

🔍 Piața Mică a fost numită în perioada comunismului „Piața 6 Martie.” 

Photo Gallery

Alte sugestii

27. Strada Tipografilor - Piața Schiller - strada Arhivelor

Obiectiv Audio Guide

26. Muzeul de Istorie Naturală

Obiectiv Audio Guide

25. Sala Thalia

Obiectiv Audio Guide

24. Pe Papiu Ilarian spre cea mai frumoasă stradă din Sibiu

Obiectiv Audio Guide

23. Pietonala Nicolae Bălcescu

Obiectiv Audio Guide