Halloween în Sibiu 🎃 unde te poți distra și ce poți mânca

Halloween în Sibiu 🎃 unde te poți distra și ce poți mânca


Dovleci sculptați, costume înfricoșătoare și decoruri desprinse din filmele horror... Deși nu este o sărbătoare autohtonă, Halloween-ul ne dă contextul să ieșim din monotonia de zi cu zi. În Sibiu avem multe opțiuni de petreceri tematice, activități pentru adulți și copii, dar și preparate de sezon pe bază de dovleac, care să ne introducă în atmosfera tomnatică.
VEZI LISTA DE EVENIMENTE

💃 Unde te poți distra

Indiferent care sunt locațiile tale preferate, ori genul de muzică pe care îl asculți, vei avea câteva opțiuni bune de distracție. În acest weekend de dinaintea Halloween-ului poți merge la:

▪ Halloween Party - Andre Rizo @ Backyard
▪ Spooky Halloween Party @ Restaurant Fain
▪ Retro Halloween Party @ Summer Breeze Lounge
▪ Halloween Karaoke Party @ Imperium Pub
▪ Halloween Party @ Konak
▪ Baro-ween @ Cotton Pub 
▪ Halloween Party @ Geea Caffe

Copiii au și ei petrecerea lor, organizată la Ecvestria Events (Parcul Industrial Șelimbăr). Include plimbări cu ponei, muzică mixată de un DJ, atelier de sculptat bostani, live cooking și alte surprize.

🧟‍♂ Mișcare de Halloween

Nu fugim de fantome și vampiri, dar putem intra în rolul acesta pentru un plus de energie. Corpul nostru ne va mulțumi apoi și ne vom depăși limitele, cu siguranță. Dacă îți place să mergi cu bicicleta sau să faci aerobic, iată ce am găsit pentru tine:

▪ Spooky Fit Party @ Stay Fit Gym (str. Malului)
▪ Halloween Bike @ FreeRide

🕸 Un Halloween creativ

La categoria creativitate, copiii au din ce aleage:

Muzeul Atelier de Tipografie din Sibiu îi invită pe copiii cu vârsta între 10-14 ani la un atelierul de tipografie în care vor face un "Halloween Poster". Atelierul conţine o parte teoretică prezentată la proiector 30 de minute şi o parte practică 2:30 min. în urma căreia fiecare participant pleacă acasă cu 2 postere.

▪ Teatrul Gong a pregătit „Atelierul pentru miniArtiști” de pictat dovleci și alte decorațiuni de Halloween, coordonat de Alexandra Stoica. Workshop-urile din 29 și 30 octombrie vor fi de decupaj, pictat, aplicat, jucat, dar au și un adaos de imaginație și voie bună.

🧛‍♂ Halloween în jurul Sibiului

▪ Povestea Calendarului din Porumbacu de Sus ne invită în 29 și 30 octombrie la Petrecerea Strigoilor. În plus, întregul weekend este plin de activități pentru cei mici și adulți: sculptat dovleci, ateliere creative tematice, ateliere gastronomice, concursuri de costume, pictură înfricoșătoare pe față și personaje de basm și de coșmar.

PORTAL Village din Sibiel a pregătit o cină în culori și gusturi oranj și purpurii. Locația va fi dichisită pentru ca oaspeții să-și petreacă cu rost timpul într-o atmosferă de poveste inițiatică, în căldura șemineului din interior, dar și în exterior, în jurul focului. Meniul propus de Chef Biro împreună cu ucenicii săi va avea la bază vânatul, dovleacul și vinurile rubinii.

🎃 Ce poți mânca și bea

Dovleacul, simbolul Halloween-ului, dar mai ales al toamnei, este ingredientul principal care dă „gust” sărbătorii. Acasă îl putem pregăti în varianta simplă de dovleac copt, dar îl regăsim inclus în meniurile diverselor locații în mâncăruri sau băuturi de sezon:

▪ Orez cu lapte, cremă de dovleac cu mascarpone, alune și scorțișoară @ Zupp'art

▪ Supă cremă de dovleac cu oțet aromatizat cu tarhon, pudră de gălbiori și smântână afumată / Orez și dovleac cu brânză de Horezu, brânză de capră, nucă coaptă @ Kombinat

▪ Pumpkin Spice Latte @ Lumos

Alte sugestii

TURSIB
Luna iunie unește pasionații de tehnologie la Techsylvania. Află cum te poți înscrie
Conferința Techsylvania ajunge la cea de-a 10-a ediție
Sibiul Festivalier în 2023
Toamna aceasta, fii liber în aer liber! Câștigă o experiență locală oferită de Anii Drumeției