Ce mai poți face în Sibiu când vii la Târgul de Crăciun

Ce mai poți face în Sibiu când vii la Târgul de Crăciun


Târgul de Crăciun din Sibiu este evenimentul care adună, an de an, o mulțime de vizitatori din toată țara. Anul acesta, startul evenimentului este chiar astăzi, 11 noiembrie, iar magia Sărbătorilor de iarnă va cuprinde Piața Mare până în 2 ianuarie 2023.

Indiferent când ți-ai propus să vizitezi Târgul de Crăciun, îți recomandăm să te bucuri de tot ce are Sibiul de oferit. Rezervă-ți 1 sau 2 zile în plus să intri cu totul în spiritul orașului și să te bucuri de arhitectura deosebită, gastronomia locală, plimbări pe străduțe și activități tematice de iarnă.

🎅 Petrece o zi de poveste la Târgul de Crăciun

Nu o spunem din mândrie, dar Târgul de Crăciun din Sibiu chiar este unul dintre cele mai frumoase din țară. Încă din anul 2007, centrul orașului se transformă iarnă de iarnă într-un spațiu feeric, de care ne bucurăm cu toții.

Odată intrați în zona de poveste veți vedea că Târgul de Crăciun vă oferă suficient de multe activități încât să nu vă plictisiți prea rapid. Bucurați-vă de proiecțiile de pe clădiri și de cele peste 100 de căsuțe cu bunătăți și cadouri, faceți poze în cele mai frumos amenajate zone, porniți într-o aventură de familie pe patinoar, urcați în Roata Panoramică și savurați un vin fiert sau un ceai aromat cât timp cei mici se distrează în Atelierul lui Moș Crăciun.

📍 Pornește în turul Centrului Istoric și în traseul Fortificațiilor

Oricine vizitează pentru prima dată Sibiul, ori revine pentru a-l explora mai bine, ar trebui să înceapă călătoria cu obiectivele turistice principale din zona centrală. Fiecare completează puzzle-ul istoriei orașului și te face să înțelegi mai bine specificul zonei.
Turul Centrului Istoric Traseul Fortificațiilor

🗻 Savurează din priviri panorama de iarnă a Sibiului

Cea mai bună privire de ansamblu asupra orașului o poți avea din cele 3 puncte panoramice ale orașului: Turnul Sfatului și Biserica Evanghelică îți vor oferi un view din zona centrală, iar Dealul Gușteriței te va încânta cu o panoramă completă, din partea laterală. 

Dacă ai noroc să vizitezi Sibiul atunci când se află sub un strat consistent de zăpadă, atunci imaginea va fi și mai aproape de perfecțiune, exact ca într-o vedere de demult.
Turnul Sfatului Biserica Parohială Evanghelică Dealul Gușteriței

💦 Relaxează-te pe deplin la Baia Populară

După plimbări lungi prin frig, ce zici de câteva ore de răsfăț în cel mai vechi centru Spa din România? Deschis în 1904 și proaspăt renovat în 2021, Baia Populară este potrivită pentru înot, dar și relaxare în zona saunelor sau la masaj.
Mușchii se vor relaxa, mintea se va limpezi, iar trupul îți va mulțumi. ☺️
Baia Populară

🥾 Excursii la doi pași de Sibiu

Iarna pune în valoare multe dintre obiectivele turistice din jurul Sibiului. Dacă vă rămâne timp de explorat, vă recomandăm în primul rând să nu ratați peisajele pitorești din Muzeul ASTRA. Frumusețea satelor de altădată este atât de bine evidențiată de sezonul de iarnă!

O altă atracție a sezonului este Ferma de Cerbi - Poiana Neamtului din zona Avrigului, unde cei mici pot vedea îndeaproape animalele-vedetă ale acestui sezon, pot face poze cu ele și le pot hrăni. O imagine de iarnă autentică, exact ca în povești.

La mică distanță de aici, în zona Porumbacu de Sus, se află una dintre cele mai fotografiate locații din România - Castelul de Lut. Farmecul clădirilor din „turtă dulce” în timpul iernii este cu atât mai mare, astfel că întreaga construcție pare desprinsă dintr-un film pentru copii.

Dacă tot ajungeți aici, nu ratați să-i duceți pe cei mici la Povestea Calendarului, să descopere căsuța dedicată lunilor de iarnă - Decembrie, Ianuarie și Februarie, decorate cu elementele specifice lor.
Ferma de Cerbi - Poiana Neamtului Castelul de Lut - Valea Zânelor Povestea Calendarului

Alte sugestii

Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi
Rezoluții pentru 2024 în Sibiu 🌟